Uskalla yrittää innovaatiosetelillä

Innovaatioseteli on rahoitus pienelle tai keskisuurelle yritykselle, joka haluaa uudella palvelu- tai tuoteidealla maailmalle.

Lue lisää

Mikä se on?

5000 euron arvoisella innovaatiosetelillä mikro- tai pk-yritys voi ostaa itse valitsemiaan asiantuntijapalveluja synnyttääkseen uusia tuotteita ja palveluja, joilla on kansainvälistä potentiaalia.

Innovaatiosetelin myöntää Business Finland (ent. Tekes). Innovaatiosetelillä halutaan madaltaa kynnystä pk-yrityksissä hankkia avukseen ulkopuolista, liiketoimintakasvua kiihdyttävää asiantuntija-apua.

Rahoitus on suunnattu erityisesti niille yrityksille, jotka eivät ole julkista kehittämistukea aiemmin hakeneet. Seteliä haetaan Business Finlandin verkkopalvelussa.

Tämän sivusto palvelee infokanavana innovaatiosetelistä. Välitämme tuoreinta saatavilla olevaa julkista tietoa aiheesta. Jaamme kokemuksia innovaatiosetelistä ja haluamme tuoda esille palveluntarjojia. Lue lisää blogistamme.

Yleisiä hankittavia asiantuntijapalveluita

Usein hakijayritysten palvelutarpeet ovat kovasti yhtäläisiä keskenään. Tästä syystä listasimmekin usein toistuvat kehittämiskohteet, joista voit saada varsin konkreettista näkymää oman kehittämisponnistukseni tueksi.

Ketterä tuotekehitys

Hakijayritys voi hankkia ulkoiselta palvelutuottajalta 5000€ arvosta uuteen kansainväliseen tuoteinnovaatioon liittyvää tuotekehityspalvelua, jonka lopputuloksena voi syntyä esimerkiksi kevyt tuoteprototyyppi.

Palvelumuotoilu

Hakija voi hyödyntää Innovaatioseteliä vaikkapa kehitteillä olevan uuden palvelunsa kokonaismuotoilussa tai keskittyen vaikkapa digitaalisiin osioihin.

Uutuuspalveluun liittyvät selvitykset ja mittaukset

Hakijayritys voi hankkia ulkoiselta palvelutuottajalta 5000€ arvosta uuteen kansainväliseen tuoteinnovaatioon liittyvää tuotekehityspalvelua, jonka lopputuloksena voi syntyä esimerkiksi kevyt tuoteprototyyppi.

Kuka voi hakea

PK-yritys hankkii innovaatiosetelin avulla osaamista, jota sillä itsellään ei ole. Osaaminen voi olla asiantuntija-apua tuotekehittelyyn, markkinoille menemiseen liittyvää palvelua, uusien konseptien kehittämistä ja testaamista.

Innovaatiosetelillä hankittavan osaamisen tulee tähdätä nimenomaan uuden tuotteen tai palvelun kehittämiseen kv-markkinaan.

Tukea ei myönnetä yrityksille, jotka ovat saaneet Business Finlandin (Tekesin) avustusta kuluvan kahden vuoden aikana tai yrityksellä on vireillä oleva hakemus. Yritysmuodoista toiminimi-yritykset eivät voi seteliä hakea.

Setelillä myönnettävä tuki on ns. de minimis -avustusta, eli hakijan tulee tarkistaa oma de minimis -tuen kelpoisuutensa.

Verovelkaa ei myöskään saa olla, Alfa rating tulee olla vähintään A ja toimiala muu kuin maatalouden alkutuotanto, kalastus tai vesiviljely.

Innovaatiosetelin keskeisenä ajatuksena on uuden, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaavan liiketoiminnan synnyttäminen. Business Finland edellyttää, että seteliä hakevalla yrityksellä on suunnitelma kansainvälistymiseen. Innovaatiosetelin avulla yritys haluaa selvittää uuden tuotteen, palveluidean tai keksinnön jatkokehityskelpoisuutta tai patentoitavuutta tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien ja kokeilujen kautta.

Setelillä hankittavassa asiantuntijapalvelussa tulee siis olla mukana kv-potentiaalia omaavan liiketoiminnan kehittämisen, kokeilun, testaamisen tai ideoinnin elementit vahvasti mukana. Yrityksellä voi olla tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, jonka ratkaisemiseen se tarvitsee apua tai yritys haluaa hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintansa kehittämisessä.

Innovaatioseteli ei ole tarkoitettu jo vakiintuneen palvelun tai tuotteen kehittämiseen, ei markkinointiin, viestintään ml. verkkosivujen tekoon. Setelillä ei myöskään voi ostaa koulutusta eikä tukea toiminnanohjaus- tai taloushallinnon järjestelmien hankintaa tai muuta perinteistä liiketoimintakonsultointia.

Kysy lisää

Näin haet

On suositeltavaa, että PK-yritys hakee innovaatioseteliä yhdessä palveluntarjoajan kanssa. Näin setelillä ostettava palvelu kohdennetaan parhaiten yrityksen innovaatiotoiminnan tavoitteisiin.

Haku tapahtuu Business Finlandin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tarkemmat ohjeet: Siirry Business Finlandin asiointipalveluun.

Tarvitsetko apua hakemisessa tai oikean kumppanin löytämisessä?

Ota rohkeasti yhteyttä

Aki Pohjola
044 2822227
Outi Ihanainen-Rokio
040 5008481

Jätä yhteydenottopyyntö

Lupaamme olla sinuun yhteydessä Innovaatioseteli-asioissa arkipäivisin 24 tunnin sisällä yhteydenotostasi. Jätä siis tietosi alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin keskustellaan aiheesta lisää.

Kiitos! Yhteydenottopyyntösi on lähetetty eteenpäin.
Tietojen lähetyksessä tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Lähettämällä lomakkeen yhteystietosi tallennetaan Grantsin asiakasjärjestelmään.

Tietoja sivustosta

Innovaatioseteli.info -sivustoa ylläpitää ja kehittää Growthsetters Oy yhdessä julkisen tukirahoituksen asiantuntijayritys Grants Funding Oy:n kanssa.

Growthsettersin missiona on kiihdyttää kasvuyrityksiä menestykseen ja avata globaalia markkinaa digitalisoimalla myyntiä ja markkinointia. Lue meistä lisää: growthsetters.com

Grants keskittyy palvelemaan asiakasyrityksiään kasvurahoituksen saralla tarjoamalla lisäresurssia ja osaamista hakuprosesseihin - Koska erinomaiset ideat ansaitsevat todellisen mahdollisuuden.

PK-yrittäjä: Uskalla unelmoida, kokeilla ja pilotoida uusia tuotteita ja palveluja! Yhteistyöllä #suominousuun.

Uutisia innovaatiosetelistä

Kesätauko innovaatiosetelissä

6/7/2018

Business Finlandin innovaatiosetelin hakemisessa on kesätauko ja setelihakemuksia käsitellään seuraavaksi 6.8. alkaen.

Palveluntarjoajan riskiluokitus tulee olla vähintään Suomen Asiakastiedon Rating Alfa (A)

20/4/2018

Business Finland (ent. Tekes) tiedottaa, että tästä eteenpäin myös palveluntarjoajan tulee olla vähintään Rating Alfa (A) riskiluokkaa. Käytännössä siis erillisistä tarkastuksista luovutaan ja Suomen Asiakastiedon Rating Alfa (A) tulee täyttää, jotta voi toimia innovaatiosetelin palveluntarjoajana.

Tekes on nyt Business Finland

1/1/2018

Tekes muutti vuodenvaihtuessa nimensä ja jatkaa nyt Business Finland -brändillä ja virallisesti nimellä Innovaatiorahoituskeskus Business Finland. Nimimuutos kannattaa huomioida, kun laskuttaa palveluntarjoajana.

Palveluntarjoaja: löydät päivitetyt innovaatioseteliin liittyvät laskutustiedot ym. asiointiohjeet linkin kautta sivun alaosasta:

Lue lisää uutisia