Blogiin

Innovaatioseteleissä muutoksia vuodelle 2017

Muutos

Tekes on tarkistanut ja täsmentänyt innovaatiosetelin ehtoja vuodelle 2017. Setelin kerrottiin alkujaankin olevan kokeilu, ja Tekes kertoi jo valmisteluvaiheessa että ehtojen täsmennetään matkan varrella.

16.1.2017 jälkeen tehtävissä setelipäätöksissä painotetaan seteliä hakevan yrityksen kykyä ja halua kansainvälistymiseen. Lisäksi yrityksen oma talous pitää olla kunnossa (Alfa rating A+). Kasvuhaluisen yrityksen pitää olla siis valmistautunut valloittamaan tai vähintään valmis kertomaan, miten aikoo valloittaa omaa tonttia globaalista taloudesta. Tämä on myös selkeä linjaus Tekesiltä: Rahoitusta halutaan suunnata mahdollisten uusien, kotimaata isommilla markkinoilla toimivien innovaatioiden kehittämiseen.

Tekesin innovaatioseteli on ollut todennäköisesti ennakkoaavisteluitakin isompi menestys. Vuoden alun linjauksella suunnataan menestystuotetta sinne, minne Tekesin painopiste on viime vuosina siirtynyt muutenkin: Aktivoimaan ituja, joista saisimme Suomeen yhä uusia 'born global' bisnesaihioita. Mitä useampaa tuetaan, sitä varmemmin joukkoon syntyy myös tulevia menestystarinoita.

Menestystarinoista puheenollen: Tredean eli Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehittämisyhtiön oma innovaatioseteli koki niin suuren suosion, että syksyn 2016 setelibudjetti loppui alkuunsa ja vuoden 2017 alkupuoliskoltakin setelihaku on jo laitettu kiinni. Seuraavaksi Tredean seteliä voi hakea verkkokauppamaisessa asiointipalvelussa jälleen 4.9. (katso palveluntarjontaa täältä).

Tredean innovaatioseteleihin on varattu syksystä 2016 alkuvuoteen 2018 yhteensä 600 000 euroa. Kysyntää on ja on selvää, että loput setelirahat menevät jälleen hyvin pian haun avautuessa. Kasvuhaluja ja innovaationälkää on liikkeellä - ja lienee vanhan totuus että tämäkin nälkä kasvaa syödessä.

Blogiin
Lue lisää