Blogiin

Toiminimi ja innovaatioseteli

Kysymysmerkki

Saimme kysymyksen innovaatiosetelistä - kiitos Olli K.! Kysyjä kummeksui kovasti, miksi toiminimi-yritys ei voi saada innovaatioseteliä.

Samaa on kysytty jo kesällä Tekesiltä. Vastaus tosin hautautui uutisesta käytyyn keskusteluun eivätkä perustelut löydy suoraan ohjeteksteistä.

Tässä siis vielä suoraan poiminta Tekesin vastauksesta verkkosivun http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2016/kasvun-evaita-innovaatiosetelien-haku-avautuu-3.10/ alareunassa olevasta keskustelusta:

"Tekes ei voi myöntää innovaatioseteliä toiminimille, koska innovaatioseteliinkin sovelletaan Valtioneuvoston asetusta tutkimus-,kehittämis- ja innovaatiotoiminnan rahoituksesta.

Asetuksen mukaan Tekes voi myöntää, maksaa ja käyttää rahoitusta Suomessa toimivien yritysten toteuttamiin hankkeisiin. Yrityksellä tarkoitetaan oikeudellisesta muodosta riippumatta kaikkia yksiköitä, jotka harjoittavat taloudellista toimintaa, ei kuitenkaan luonnollista henkilöä. Toiminimellä eli yksityisellä elinkeinonharjoittajalla tarkoitetaan luonnollisen henkilön harjoittamaa liiketoimintaa."

"Sen sijaan toiminimet voivat toimia innovaatiosetelin avulla toteutettavissa projekteissa palvelun tarjoajina."

Rahoitusehdoista yleisesti voi käydä lukemassa lisää sivulta http://www.tekes.fi/rahoitus/ohjeet/rahoitusehdot/ . Innovaatioseteli on De minimis -rahoitusta, joten sen ehdot on hyvä tarkistaa ennen hakemista. Autamme tässäkin mieluusti - ota yhteyttä.

Blogiin
Lue lisää